Det räcker gott och väl med en liten bit. Perfekt!
8 små bitar
- 50 gr smör
- 50 gr mörk choklad
- 1 dl mandelmjöl
- ½ dl kokosmjöl
- 2 msk sukrin
- 1 ägg
- 1 dl grädde
Topping:
- 50 gr mörk choklad
- ½ dl kokosflingor
- Smält smöret och blanda ner chokladen. Tillsätt mandelmjöl, kokosmjöl och sukrin. Vispa ner ett ägg och häll i grädde.
- Vispa smeten jämn och häll i en liten bakplåtspappersklädd bakform ca 10x25 cm. Sätt in i ugnen i ca 15 min. Låt svalna.
- Smält choklad i vattenbad och fördela över kakan. strö på kokos och ställ kallt. förvara i kylen eller frysen.
Funkar alldeles ypperligt i sitt eget sällskap, men det var inte alls dumt med en klick grädde och jordgubbar till. Det är så gott att kunna ta fram ur frysen. Lite omedelbar sommar sådär..
Mor min dubblade receptet och hällde det i en klädd avlång 1½ liters brödform. Hade ingen passande annars, så det var praktiskt. Dessutom tog hon mindre sukrin i och med att den 70% chokladen är lite söt i sig själv och har man väl börjat vänja sig av med den söta smaken på allt så behövs det inte.
Jag klurar på att göra toppingen lite annorlunda då denna självklart blir tämligen hård, så klart. Gott det också, men tror en något krämigare variant skulle kunna funka finfint också. Återkommer i ämnet ;)
Håll tillgodo mina vänner!
KRAM
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Stort Tack för att Du tog dig tid och lämna mig en respons.